BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.
B0210101
12 mesiacov
14
Poľnohospodárstvo EÚ
nešpecifikované
popis
Návod na prípravu: Celé zrná sa pred varením namáčajú v studenej vode asi 12 hodín. Varia sa v malom množstve
vody asi 30 minút do chrumkava alebo 60 minút do mäkka.
Energia | 1 407 kJ / 333 kcal |
tuky | 2,86 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,40 g |
sacharidy | 68,03 g |
- z toho cukry | 1,85 g |
vláknina | 9,36 g |
bielkoviny | 13,48 g |
soľ | < 0,0025 g |
Alergény: Obsahuje lepok.
Náš tip: Vyskúšajte Špaldovú polievku s hráškom! Alebo nechajte sa prekvapiť vynikajúcou chuťou uvarených
špaldových zŕn s medom a ovocím!
Doplňujúce informácie
A: „Dobrý deň, pán Markovič, uvedené výrobky sú vhodné na skladovanie pri podmienkach uvedených na obale po dobu minimálnej trvanlivosti. Obsah vlhkosti je dodržaný podľa legislatívy SR a Nariadení EÚ, konkrétne pri tomto výrobku je predpísaný obsah vlhkosti max.14%. Pojem „dostatočne suchá“ o ničom nevypovedá. Dôležité je však dodržanie skladovacích podmienok u predávajúceho i u zákazníka. t.j. skladovanie pri relatívnej vlhkosti max. 70%, aby nedošlo k zvyšovaniu vlhkosti výrobku. V prípade nejasností nás neváhajte kontaktovať.“
Q: „Špaldová pšenica, ktorú ponúkate, môže byť aj na siatie? Ak áno, je to jarná alebo ozimná pšenica. Ospravedlňujem sa, ak sa zle pýtam. Ja sa v tom až tak nevyznám, Ďakujem za odpoveď.“
Špalda je nešľachtená predchodkyňa pšenice.
- Poznávacie znamenie: dvojitý obal zrna, krehké steblo
- Neznesie: umelo hnojenú pôdu a pesticídy
- Vyžaduje: dodatočné lúpanie po zbere
- Používa sa: hlavne do celozrnných výrobkov
- Chuť: jemne oriešková
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
Recepty
príbuzné produkty
BIOMILA Pšenica špalda bio 5kg
Má nezameniteľnú orieškovú chuť. Obilniny na priamu spotrebu.
BIOMILA Pšenica špalda bio vo vedierku 4kg
Pšenica špaldová lupaná a balená vo vedierku. Cena je vrátane plastového vedierka. Obilnina na priamu spotrebu.
Špaldové krúpy (kernotto) bio PROBIO 500g
Špaldové krúpy- kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej.