Pšeničné placky
Prísady:
200g BIOMILA špaldovej pšenice, 2 vajcia, sójová omáčka, čierne korenie, bylinná soľ, nasekaná pažítka a petržlenová vňať, 4 lyžice BIOMILA celozrnnej múky, olivový olej bio, kečup bio, strúhaný syr.
Postup prípravy:
Pšeničné zrná uvaríme podľa návodu do mäkka (tzn. 50-60 min.). Do misy vložíme pšeničné zrná, pridáme vajcia, korenie a bylinky. Zahustíme múkou a dobre vymiešame. Lyžicou tvoríme malé placky, ktoré pečieme na oboch stranách na rozpálenom tuku. Kladieme na taniere a ešte teplé posýpame strúhaným syrom. Podávame pokvapkané kečupom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.