Špaldová polievka s hráškom
Prísady: 150g hrášku, 100g mrkvy, 50g kalerábu, 50g BIOMILA pšenice špaldovej, 1 menšia jarná cibuľka, olivový olej alebo maslo ghee, 1 ks bujón zeleninový sv. Hildegardy, soľ, 2ks bobkový list, celé čierne a nové korenie, petržlenová vňať.
Postup prípravy: Špaldu namočíme na 12 hodín. V čistej vode ju uvaríme do mäkka. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, korenie, bujón a hrášok. Pred dovarením polievky pridáme uvarenú špaldu s vývarom a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.

Bobkový list bio Sonnentor 10g
Bobkový list alebo vavrín - antický symbol víťazstva a múdrosti dnes ctí svojou prítomnosťou celú radu obľúbených pokrmov.  ...

Bujón zeleninová polievka sv. Hildegardy bio Sonnentor 120g
Číra zeleninová polievka, ktorá sa rýchlo pripravuje a chutí skvelo. Obsahuje sušenú zeleninu a vybrané druhy bylín a korení sv. H ...