facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Habermus - kaša zo špaldy

Habermus - kaša zo špaldy

 

Prísady

1 šálka BIOMILA špaldovej pšenice

2-3 šálky vody (pre sýtejšiu a výživnejšiu variantu použijeme mlieko)

jablká

škorica bio

med bio

citrónová šťava

nasekané mandle

prípadne vlašské orechy

Môžeme pridať chia semienka, alebo iné podľa chuti

Postup prípravy

Tieto skvelé raňajky si môžete pripraviť aj večer - deň vopred. Celé zrná špaldy namočíme aspoň na 1-2 hodiny. Potom varíme vo vode alebo v mlieku do želanej konzistencie, najmenej však pol hodinu, aby bolo zrno mäkké. Po odstavení pridáme najemno nestrúhané jablká, med a citrónovú šťavu podľa chuti. Podávame s nasekanými orechami alebo mandľami.
Náš tip:

Pre rýchlejšiu prípravu môžeme špaldu uvariť v tlakovom hrnci.

Namiesto mlieka sa dá použiť jemne sladký bezlaktózový Bio Mandľový nápoj.

Na osladenie stačí potom len kvapka medu.

Pre úplne rýchlu prípravu použijeme namiesto celých zŕn špaldové vločky, ktoré varíme cca 8-10 min.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK