BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká bio 4kg
Ražná múka sa už oddávna používala na pečenie chleba. Chlieb z ražnej celozrnnej múky má prirodzene dlhšiu trvanlivosť.
B0529051
6 mesiacov
1
Poľnohospodárstvo EÚ (Slovenská republika)
nešpecifikované
popis
Ražná celozrnná múka vzniká zomletím celého zrna, teda aj obalových vrstiev. Veľkým benefitom tejto múky je vysoký obsah vlákniny,
ktorá dosahuje v našej múke viac ako 13%. Vláknina predstavuje nestráviteľnú zložku potravy, ktorá sa nevstrebáva, len prechádza
tráviacim traktom. Tým pôsobí na správnu funkciu čriev a zároveň zabezpečuje pomalšie vstrebávanie cukrov. Jedlo teda prinesie
pocit sýtosti na dlhšiu dobu a zároveň pôsobí preventívne z hľadiska zachovania normálnej hladiny cukru v krvi. Okrem vlákniny
obsahuje raž mnoho ďalších cenných látok, ktoré sa spájajú s prevenciou vzniku rôznych ochorení.
Ražná celozrnná múka pri použití v ceste zabezpečí jeho hutnosť a výraznú chuť. Hodí sa na pečenie chleba kváskového i chleba
upečeného s použitím droždia. Použite ju na zahustenie polievok, prípravu obilných kaší, či medovníka.
Rady pred prvým použitím: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať
k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia,
cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Zloženie: ražná celozrnná múka hladká*
* z ekologického poľnohospodárstva
Energia | 1 257 kJ / 300 kcal |
tuky | 1,73 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,95 g |
sacharidy | 71,76 g |
- z toho cukry | 1,90 g |
vláknina | 13,30 g |
bielkoviny | 11,27 g |
soľ | < 0,01 g |
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.
Doplňujúce informácie
Raž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytláčaná výnosnejšou pšenicou, zostáva dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Pre svoju nízku náročnosť je najviac rozšírenáv krajinách s miernym a chladným podnebím. Raž sa vyznačuje vysokou nutričnou hodnotou, je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje črevnú peristaltiku. Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť.
Zaujímalo Vás:
Q: „Dobrý deň. Ako to že pri ražnej muke je napísane upozornenie, že obsahuje lepok. Ďakujem za vysvetlenie. Sokol“
A: „Dobrý deň, pán Sokol, raž obsahuje lepok (v raži nazývaný sekalín) a z toho dôvodu je zaradená medzi alergény. Všetky výrobky vyrobené z raže, a teda ja ražná múka, obsahujú lepok a preto nie sú vhodné pre celiatikov. Pokiaľ máte záujem o bezlepkové výrobky, pozrite na našej stránke bezlepkové produkty v kategórií Jednoducho bezlepkovo. Z bezlepkových múk vám odporúčame pohánkovú múku, alebo kukuričnú. Ďakujeme za Vašu otázku, v prípade nejasností nás neváhajte kontaktovať.“
otázka pre predajcu
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
recenzia
príbuzné produkty

BIOMILA Špaldová chlebová múka graham bio 4kg
Špaldová chlebová múka graham je vhodná na prípravu klasického, i kváskového chleba, pečivo, múčniky aj na zahusťovanie jedál.

BIOMILA Pšeničná celozrnná múka hladká bio 4kg
Pšeničná celozrnná múka je vhodná na pečenie koláčov, chleba, rôzneho pečiva, zákuskov a zahusťovanie pokrmov. Mlynský obilný výro ...

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká bio 4kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...