výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu
košík 0
Celkom: 0,00 
Nakúpte ešte za 50,00 € a získajte dopravu zdarma
Pokračovať do košíka
Nákupný košík je prázdny.

Jačmenná celozrnná múka (jemne mletá) Bio 4 kg

Jačmennú múku je možné používať na varenie a pečenie vo forme prímesi (cca 20%) do bežnej múky na zľahčenie a zvýšenie sviežosti. Mlynský obilný výrobok, jačmenná múka celozrnná stredná (zatriedenie podľa PK SR).
Bio Rastlinné Bez pridaného cukru Bez mlieka
Jačmenná celozrnná múka (jemne mletá) Bio 4 kg
Kód produktu:

P70218

Trvanlivosť:

4 mesiace

Počet kusov v kartóne:

1

Krajina pôvodu:

Poľnohospodárstvo EÚ (Česká republika)

záruka:

nešpecifikované

Výrobca:

ProBio

varianty:
Jačmenná celozrnná múka (jemne mletá) Bio 4 kg
Na objednávku
8,06 
8,06 
6,72 
-
+

popis

Jačmennú múku je možné používať na varenie a pečenie vo forme prímesi (cca 20%) do bežnej múky na zľahčenie a zvýšenie sviežosti, najmä do knedličiek, závariek, omáčok, pudingov a krémov. Jačmeň nie je chlebovina, obsahuje málo lepku, ale používa sa na pečenie plochých chlebových placiek. Jačmeň je ľahko stráviteľný.

Celozrnná múka sa líši od bielej tým, že spracované a mleté je vyčistené celé zrno obilnín. Nie sú odstraňované obalové vrstvy a klíček, ktoré obsahujú najväčšie množstvo cenných látok (vitamíny, minerálne látky, kvalitný tuk) a vlákniny. Spočiatku môžete celozrnnú múku pridávať ako prímes do bielej múky. Potom, ako si zvyknete, je možné bielu múku úplne nahradiť, pretože táto múka má takmer rovnaké kuchynské vlastnosti. Pečivo pripravené z celozrnnej múky má tmavšiu farbu.

Zloženie: jačmenná celozrnná múka jemne mletá Bio


Výživové údaje                                                             v 100 g                         

  Energia 1 580 kJ / 374 kcal
  tuky 2,10 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,30 g
  sacharidy 73,00 g
        - z toho cukry 0,80 g
  vláknina 10,00 g
  bielkoviny 10,00 g
  soľ < 0,01 g


Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%

Alergény: Obsahuje lepok.

Doplňujúce informácie

Jačmeň nie je chlebovina, obsahuje málo lepku, ale používa sa na pečenie plochých chlebových placiek. Jačmeň je veľmi ľahko stráviteľný. Jačmenné zrno je predovšetkým zdrojom sacharidov (75-85%) a bielkovín (11-13%), v menšej miere tukov (cca 2-3%). Dôležitý je obsah vitamínov (najmä skupiny B a E, kyselina pantoténová, listová, biotín) a minerálnych látok, zvlášť kremičitanov.

otázka pre predajcu

Potrebujete poradiť s výberom produktu alebo máte akékoľvek ďalšie otázky?
Neváhajte sa na nás obrátiť a my Vám radi pomôžeme.
Beriem na vedomie spracovanie osobných údajov .
* - povinné položky

recenzia

* - povinné položky