Zeleninová polievka s krupicovými haluškami

Dĺžka čítania: 36 sec.

Prísady:

200g karfiolu alebo brokolice, 100g kalerábu, 100g mrkvy, 50g petržlenu, čerstvá petržlenová vňať. Krupicové halušky: 1 PL roztopeného masla, 100g BIOMILA celozrnnej špaldovej krupice, mlieko podľa potreby, soľ

Postup prípravy:

Očistenú zeleninu pokrájame na drobné kúsky a dáme variť do slanej vody. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej halušky a varíme, kým vyjdú na povrch. Potom polievku odstavíme a dochutíme petržlenovou vňaťou.
Krupicové halušky: Do misky dáme krupicu, soľ a roztopené maslo, zamiešame a postupne prilievame mlieko a spracúvame na redšie cesto. Cez sitko na halušky vylejeme cesto do polievky.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná krupica BIO 500g

BIOMILA Špaldová celozrnná krupica BIO 500g

Špaldová krupica sa výborne hodí na prípravu tradičnej krupicovej kaše. Jej jemne oriešková chuť poteší nejeden maškrtný jazýče ...

Na sklade
1,67 
-
+