Polievka z bielej fazule
Prísady:
1 konzerva bielej fazule, 1 ryžový krém na varenie (ako náhrada smotany na varenie), 1 PL špaldovej celozrnnej múky, mleté čierne korenie, soľ, majoránka (2 porcie).
Postup prípravy:
Fazuľu z konzervy zlejeme, prepláchneme vodou a pomixujeme. Fazuľu vložíme do hrnca, pridáme korenie. V troche ryžového krému nahladko rozmiešame múku, pridáme zvyšný krém a vlejeme do hrnca k fazuli. Za stáleho miešania necháme zovrieť, varíme do zhustnutia, podľa potreby rozriedime mliekom alebo vodou a ešte povaríme. Dochutíme majoránkou a dosolíme. Táto krémová fazuľová polievka zasýti a zahreje aj v chladných dňoch.
Text a foto © Maja Kadlečíková, novinárka, poetka a cestovateľka.
Náš tip:
Tip autorky: Pred podávaním ozdobte kúskom zrelého syra a prelejte olivovým olejom, takto obyčajná polievka získa šarm a spoľahlivo zdravo zasýti.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
![Majorán bio Sonnentor 10g Majorán bio Sonnentor 10g](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/koreniny_sol_bujony/jednozlozkove/s00668.3_majoran_bio_sonn_10g.jpg)
Majorán bio Sonnentor 10g
Majorán záhradný je úzko spätý s tradičnou slovenskou kuchyňou. Nielen do gúlašu!
![Kulinárska špecialita z mandlí bio EcoMil 200ml Kulinárska špecialita z mandlí bio EcoMil 200ml](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/polotovary_prisady_na_varenie_a_pecenie/prisady_na_varenie_a_pecenie/N230047-kulinarska-specialita-z-mandli-bio-ecomil-200-ml.jpg)
Kulinárska špecialita z mandlí bio EcoMil 200ml
Výborná náhrada smotany, navyše s oveľa nižším energetickým obsahom! Neobsahuje laktózu, lepok, cholesterol a sóju
![Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/koreniny_sol_bujony/jednozlozkove/S00670.6_korenie_cierne_mlete_bio_sonn_50g.jpg)
Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g
Korenie je viac než kýchací prášok. Šaláty, cestoviny, zelenina, ryby, mäso, syry a ďalšie pokrmy, okoreň si to!