výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu
košík 0
Celkom: 0,00 
Nakúpte ešte za 50,00 € a získajte dopravu zdarma
Pokračovať do košíka
Nákupný košík je prázdny.

Bryndzové štvorlístky

Dĺžka čítanie: 49 sec.

Prísady:

250g BIOMILA špaldovej múky hladkej, 250g bryndze, 250g masla, trocha soli, 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku z vínneho kameňa, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 žĺtky, 2 bielky na potretie, rascu bio, alebo mak na posypanie, maslo na vymastenie plechu.

Postup prípravy:

Múku, bryndzu, maslo, štipku soli, kypriaci prášok, kyslú smotanu a 2 žĺtky premiešame. Urobíme bochník, zabalíme do alobalu a aspoň na hodinu dáme do chladničky, aby sa s mäkkým lepkavým cestom dalo pracovať. Vyberieme z chladničky na pomúčenej doske rozvaľkáme, cesto preložíme na polovicu, potom na štvrtinu, rozvaľkáme, opäť preložíme na polovicu, na štvrtinu, prekladanie opakujeme tri razy. Nakoniec cesto na hrubšie rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme štvorlístky, prípadne iný tvar. Dáme na vymastený plech, potrieme prešľahaným bielkom a posypeme rascou alebo makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová múka hladká BIO 1kg

Ak neobľubujete celozrnnú múku, no chcete do svojho jedálnička zaradiť niečo nové, tak špaldová múka hladká je ten správny tip.

Na objednávku
2,48 
-
+
Kypriaci prášok do pečiva Amylon 12g

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Na objednávku
0,32 
-
+
BIO Rasca celá 60g

Rasca celá bio Sonnentor 60 g

Jedno z najrozšírenejších korenín našej kuchyne. Vychutnajte si jej korenistú arómu a jemne horkastú chuť!

Na objednávku
2,29 
-
+
BIOMILA Mak modrý bio 3kg

BIOMILA Mak modrý bio 3kg

Používa sa do koláčov, pečiva i na posyp atď.

Na objednávku
27,24 
-
+