facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Špaldovo-pohánkové palacinky

Špaldovo-pohánkové palacinky

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná múka hladká
Pohánková múka hladká
Trstinový cukor
Slnečnicový olej na praženie
Javorový sirup
Bioláda hrušková bio

 

Prísady

Na cesto:

250g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej

250g pohánkovej múky hladkej bio

3 vajcia

2 dcl oleja na pečenie a vyprážanie bio

morská soľ

trstinový cukor prírodný bio

1 liter čerstvé mlieko

Na náplň:

bioláda

agávový sirup bio

škorica bio

Postup prípravy

Všetky suroviny na cesto (múku, vajce, olej, mlieko, cukor) spolu dôkladne premiešame a vytvoríme riedke cesto. Mlieko prilievame ako posledné a množstvo upravujeme podľa potreby. Cesto necháme aspoň 1 hodinu odpočívať (nech sa ingrediencie a chute zoznámia). Palacinky pečieme na panvici na prudkom plameni do zlatista. Odporúčame ich plniť bioládami z Moravy (džemy bez pridaného pridaného cukru, zahustené výťažkami morských rias, s kúskami bio ovocia). Výborné je aj sparené ovocie. Hotové palacinky môžeme ešte prichutiť škoricou, alebo ovocným sirupom, orechami, kakaom apod.

Tieto palacinky pripravujeme radi aj pre našich zákazníkov ako francúzske crepes na výstavách a akciách - pozrite si video :)

 

 

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK