Špenátová roláda
Tejto ľahkej jarnej dobroty sa nebudete chcieť zriecť! Všetky tri príchute chutia excelente. Prekvapte veľkonočných šibačov výborným a zdravým občerstvením.
Prísady: 400g špenátového pretlaku, 3 vajcia, 120g BIOMILA Špaldovej celozrnnej múky, sezamový olej, medvedí cesnak (môže byť aj klasický), soľ, nátierky Fajné - mrkvová, repová, zelerová. Zelerovú nátierku sme vylepšili pridaním kurkumy.
Postup prípravy: Rúru si rozohrejeme na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Špenátový pretlak rozmiešame s troma žĺtkami, nasekanými listami medvedieho cesnaku, múkou, sezamovým olejom a soľou. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a opatrne vmiešame do špenátovej zmesi. Vylejeme na plech a pečieme cca 15 minút. Pomocou špajle vyskúšame, či je cesto upečené. Upečený a ešte teplý korpus zrolujeme a necháme vychladnúť. Potom ho natrieme nátierkami, zrolujeme, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 6 hodín do chladničky.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
![BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/muky_a_krupice/celozrnne/BM-spaldova%20celozrnna%20muka%20hladka.jpg)
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
![Mrkvová nátierka s rakytníkom Fajné 140g Mrkvová nátierka s rakytníkom Fajné 140g](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/pochutiny/natierky/MR815_mrkvova_s_rakytnikom_fajne_140g_konv.%20.jpg)
Mrkvová nátierka s rakytníkom Fajné 140g
Mrkvová nátierka s príchuťou rakytníkovej šťavy a chrumkavým slnečnicovým semienkom je ideálna na tmavé pečivo alebo ako dip ku ...
![Olej sezamový panenský bio NaturGreen 500ml Olej sezamový panenský bio NaturGreen 500ml](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/pochutiny/oleje/N502261_sezamovy_olej_panensky_bio_500ml.jpg)
Olej sezamový panenský bio NaturGreen 500ml
Sezamový olej panenský za studena lisovaný mechanickými postupmi. Je právom považovaný za najvhodnejší olej pre teplú kuchyňu, pre ...