Domáce vajíčkové tagliatelle s jedlými kvetmi, cuketou a prosciuttom
Domáce cestoviny sú najlepšie na svete. Zapojte do ich výroby aj ostatných členov rodiny a o zábavu bude postarané!
Prísady: 150g špaldovej múky hladkej, 1 žĺtok, 1 vajce, soľ, jedlé kvety (sirôtky, fialky) 1 ks cukety, 100g šunky prosciutto, mleté chilli, čerstvá bazalka, olivový olej
Postup prípravy: Z múky, vajíčka, žĺtka a soli vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme a na dva pláty poukladáme jedlé kvety. Preložíme ďalšími dvomi plátmi a zasa rozvaľkáme. Nakrájame dlhé rezance a odvaríme vo vriacej osolenej vode. Medzitým cuketu a prosciutto nakrájame na rezance. Na panvicu si dáme zohriať trocha olivového oleja. Do panvice vložíme cuketu a prosciutto opražíme a pridáme odvarené tagliatelle. Dobre premiešame a dochutíme chilli a bazalkou.
Tip: Pri podávaní môžeme použiť nastrúhaný parmezán.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
![Chilli mleté bio Sonnentor 40g Chilli mleté bio Sonnentor 40g](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/koreniny_sol_bujony/jednozlozkove/Chilli%20mleté.jpg)
Chilli mleté bio Sonnentor 40 g
Chilli mleté sa používa na prípravu pikantných pokrmov.