Špaldové zázvorníky
Prísady:
550g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 150g hrubej múky, 500g práškového cukru, 4 celé vajcia, 2 žĺtky, trochu masla, 1 lyžička salajky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 balíček mletého zázvoru
Postup prípravy:
Tieto zázvorníky sú jedlé hneď po upečení, netreba ich nechávať mäknúť. Príprava 2 dni. Vajcia vymiešame s cukrom a k tomu pridáme všetky ostatné prísady. Ak je cesto príliš lepkavé, prisypeme ešte hrubú múku.
Formičkami vykrajujeme ľubovoľné tvary, OTOČÍME a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme jeden deň sušiť pri izbovej teplote a na druhý deň upečieme sušením v rúre pri 135°C cca 10 min. Vyťahujeme ešte mäkké, dôjdu, kým vychladnú.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
![BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/muky_a_krupice/celozrnne/BM-spaldova%20celozrnna%20muka%20hladka.jpg)
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Na sklade
1,83 €
2,03 €
![Kypriaci prášok do pečiva Amylon 12g Kypriaci prášok do pečiva Amylon 12g](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/polotovary_prisady_na_varenie_a_pecenie/prisady_na_varenie_a_pecenie/107011%20Kypriaci%20prášok%20%20bio%20Amylon%2012g.jpg)
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Na sklade
0,41 €
0,46 €
![Zázvor mletý bio Sonnentor 30g Zázvor mletý bio Sonnentor 30g](/data/storage/thumbs/350x270-scaleexpand/images/koreniny_sol_bujony/jednozlozkove/S00679.9_zazvor_mlety_bio_sonn_30g.jpg)
Zázvor mletý bio Sonnentor 30g
Alebo aj ďumbier lekársky. V jeho rodokmeni je to poznať. Okrem galgánu a kurkumy patrí tiež zázvor do rodiny zázvorovitých. Ostro ...
Na sklade
2,03 €
2,26 €