Špaldové pirohy s bryndzou

Dĺžka čítania: 47 sec.

Prísady:

Cesto: 250 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hrubej, 250 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, soľ a 5 v šupke uvarených zemiakov.

Plnka: 6 v šupke uvarených zemiakov, soľ, 1 lyžica rastlinného tuku, 3 lyžice bryndze, 1/2 lyžice BIOMILA sušenej mäty priepornej, 1 lyžica kôpru bio, štipka zázvoru bio, 1 žĺtok

Postup prípravy:

Cesto: uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme a postupne pridávame múku tak, aby cesto bolo vláčne. Dobre ho vypracujeme a necháme odležať.
Plnka: zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme a zmiešame ich s bryndzou, zmäknutým rastlinným tukom a žĺtkom. Plnku dochutíme podľa chuti bylinkami a zázvorom. Cesto rozvaľkáme, poukladáme naň kôpky plnky, okolo nej potrieme rozšľahaným bielkom a preložíme ho. Radielkom vykrajujeme pirohy. Varíme asi 8 minút v osolenej vode. Na záver posypeme bryndzou.
 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na sklade
2,03 
-
+
BIO Kôpor Sonnentor 20g

Kôpor bio Sonnentor 20 g

Kôpor je viac ako vňať do uhoriek.

Na sklade
2,60 
-
+
Zázvor mletý bio Sonnentor 30g

Zázvor mletý bio Sonnentor 30g

Alebo aj ďumbier lekársky. V jeho rodokmeni je to poznať. Okrem galgánu a kurkumy patrí tiež zázvor do rodiny zázvorovitých. Ostro ...

Na sklade
2,35 
-
+