výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu
košík 0
Celkom: 0,00 
Nakúpte ešte za 50,00 € a získajte dopravu zdarma
Pokračovať do košíka
Nákupný košík je prázdny.

Špaldové lokše

Dĺžka čítanie: 54 sec.
Špaldové lokše

Prísady:

300g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, morská soľ, 300g uvarených zemiakov

Postup prípravy:

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Očistené zemiaky najemno postrúhame. Pridáme múku a soľ a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na malé bochníčky a tie rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Jednotlivé lokše poprepichujeme nožom a pečieme z oboch strán na panvici bez oleja. Po upečení každú lokšu pomastíme roztopeným maslom. Lokše môžeme jesť na slano i na sladko.
Pečeň na cibuľke: 1 veľkú cibuľu pokrájame na polmesiačiky a na oleji orestujeme (nesolíme!). Pridáme omytú a nakrájanú pečeň, orestujeme na prudkom plameni a potom na miernom plameni ešte podusíme asi 20 minút za občasného miešania. Môžeme dochutiť mletým čiernym korením. Solíme na koniec. Pečeňou naplníme lokše.

Náš tip:

Náš tip: Vyskúšajte ich so slivkovým lekvárom a makom!

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na objednávku
2,48 
-
+