Špaldová vianočná štóla

Dĺžka čítania: 53 sec.
Špaldová vianočná štóla

Prísady:

350g BIOMILA celozrnnej špaldovej hladkej múky, 60g trstinového cukru bio, 50g masla, 1 vanilkový cukor bio, 2 PL medu bio, 2 PL rumu, perníkové korenie bio, štipku soli, maslo na potretie
Kvások: 130g  BIOMILA celozrnnej špaldovej hladkej múky, cca 200 ml vlažného mlieka, 1 PL trstinového cukru bio, 25g droždia. Sušené ovocie: marhule, hrozienka, banánové plátky 

Postup prípravy:

Z múky, cukru, droždia a vlažného mlieka si pripravíme kvások. V mise rozmiešame maslo, cukor, rum, pridáme ostatné ingrediencie a hotový kvások. Necháme cca 40 minút kysnúť. Potom cesto ešte raz prepracujeme a necháme 10 minút odpočívať. Na pomúčenej doske cesto rozváľame na hrubo, pričom okraje necháme hrubšie. Cesto preložíme, slabší okraj k hrubšiemu. Štolu preložíme na vymastený plech, potrieme roztopeným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení znovu potrieme maslom, môžeme posypať kokosovou múčkou alebo mandľovými lístkami. 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na sklade
1,83 
2,03 
-
+
Perníkové korenie bio Sonnentor 40 g

Perníkové korenie bio Sonnentor 40 g

Ako názov napovedá používa sa na prípravu perníkov. Ale výborne sa hodí i do vianočného pečiva, na prípravu ovocného chlebíčka, či ...

Na sklade
2,46 
2,74 
-
+
Vanilkový cukor bio Amylon 20g

Vanilkový cukor bio AMYLON 8g

Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.

Na sklade
0,62 
0,68 
-
+
BIOMILA Hrozienka bio 200g

BIOMILA Hrozienka bio 200g

Sušené ovocie nesírené v bio kvalite.

Na sklade
1,73 
1,92 
-
+
Banánové plátky bio PROBIO 150g

Banánové plátky bio PROBIO 150g

Sušené ovocie jednodruhové presladené v bio kvalite.

Na sklade
2,16 
2,40 
-
+