Šalát zo špaldovej tarhone s rukolou (cca 4 porcie)
Prísady:
400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, zelenina - 500g cherry rajčiniek, 5 malých jarných cibuliek s vňaťou, rukola podľa chuti, olivový olej, mleté čierne korenie, bylinková morská soľ, citrónová šťava.
Postup prípravy:
Špaldovú tarhoňu najskôr pár minút opražíme na sucho na panvici s kvapkou oleja, potom zalejeme vriacou vodou a uvaríme v mierne osolenej vode asi za 7 minút. Občas premiešame. Medzitým si nakrájame najemno cibuľku, cherry rajčinky, vložíme do veľkej misy, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú a vychladnutú špaldovú tarhoňu. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a rukolou. Podávame vychladené ako chutný a sýty šalát.
Náš tip:
Namiesto cibuľky môžete pridať nasekaný čerstvý medvedí cesnak.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Morská soľ s bio 12 bylinkami Sonnentor 120 g
Jemná pestrá zmes 12 bio byliniek doplnená o morskú soľ má všestranné využitie. Koreniaci prípravok bio

Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g
Korenie je viac než kýchací prášok. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, na mäso,...

BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK