Pohánkovo-krupicový puding

Dĺžka čítania: 29 sec.
pohánkovo-krupicový puding

Prísady:

125g pohánkovej krupice bio, 400ml mlieka, 70g masla, 3 žĺtky, 125g trstinového cukru bio, džem (bioláda) alebo javorový sirup bio, kôra z 1 citróna, 3 vajcia

Postup prípravy:

Do mlieka pridáme napenené maslo, žĺtky, cukor, citrónovú kôru. Po uvarení vsypeme krupicu, zamiešame, necháme chvíľu odstáť. Potom vmiešame sneh z bielkov. Formičky na puding vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, naplníme cestom, zatvoríme a pečieme 1 hodinu v mierne vyhriatej rúre. Hotový puding podávame teplý alebo studený, poliaty sirupom alebo ozdobený džemom.
 
 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Pohánková krupica bio PROBIO 400g

Pohánková krupica bio PROBIO 400g

Pohánka je ľahko stráviteľná a prirodzene bezlepková potravina. Mlynský výrobok.

Na sklade
3,76 
-
+
BIOMILA Trstinový cukor bio 5 kg

BIOMILA Trstinový cukor bio 5 kg

Cukor je prirodzene bezlepková potravina.

Na sklade
16,73 
-
+
Bioláda rakytník a hruška bio 230g

Bioláda rakytník a hruška bio 230g

Biodžem pasterizovaný, prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias.

Na sklade
4,03 
-
+