Pohánkovo-krupicový puding
Prísady:
125g pohánkovej krupice bio, 400ml mlieka, 70g masla, 3 žĺtky, 125g trstinového cukru bio, džem (bioláda) alebo javorový sirup bio, kôra z 1 citróna, 3 vajcia
Postup prípravy:
Do mlieka pridáme napenené maslo, žĺtky, cukor, citrónovú kôru. Po uvarení vsypeme krupicu, zamiešame, necháme chvíľu odstáť. Potom vmiešame sneh z bielkov. Formičky na puding vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, naplníme cestom, zatvoríme a pečieme 1 hodinu v mierne vyhriatej rúre. Hotový puding podávame teplý alebo studený, poliaty sirupom alebo ozdobený džemom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Pohánková krupica bio PROBIO 400g
Pohánka je ľahko stráviteľná a prirodzene bezlepková potravina. Mlynský výrobok.
Na sklade
3,76 €
Bioláda rakytník a hruška bio 230g
Biodžem pasterizovaný, prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias.
Na sklade
4,03 €