Pohánkové lievančeky

Dĺžka čítania: 30 sec.

Prísady:

500g pohánkovej hladkej múky bio, 50g droždia, 2 lyžice trstinového cukru bio, trochu vlažného mlieka na kvások, 3 vajcia, štipka morskej soli, 1 l mlieka

Postup prípravy:

Mlieko nalejeme do misy, trošku osolíme, pridáme vajce a zašľaháme. Pridáme hotový kvások (mlieko, cukor, kvasnice) a hladkú múku, vymiešame a necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí nalievame cesto na vymastenú lievaničku a opekáme po oboch stranách. Lievančeky môžeme podávať s marmeládou alebo ovocím, ale aj s pikantnou prílohou.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Pohánková múka hladká bio PROBIO 500g

Pohánková múka hladká bio PROBIO 500g

Je vhodná ako prímes do bielej múky na zvýraznenie chuti. Mlynský výrobok. Pohánka je prirodzene bezlepková potravina.

Na sklade
4,38 
-
+
Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+