výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu
košík 0
Celkom: 0,00 
Nakúpte ešte za 50,00 € a získajte dopravu zdarma
Pokračovať do košíka
Nákupný košík je prázdny.

Narodeninová torta Špaldomilka

Dĺžka čítanie: 1 min., 15 sec.
Narodeninová torta Špaldomilka

Prísady:

1. korpus: 4vajcia, 4 pol. lyžice trstinového cukru bio,  4 pol. lyž. BIOMILA celozrnnej špaldovej múky hladkej, 1/2 prášku do pečiva z vínneho kameňa, 1 dcl vody.
2. korpus: 4 vajcia, 4 pol. lyžice trstinového cukru bio,  4 pol. lyž. BIOMILA celozrnnej špaldovej múky hladkej,1/2 prášku do pečiva z vínneho kameňa, 1 dcl vody, 1 pol. lyž. kakaa


Plnka: 250g tvarohu, 125g trstinového cukru BIO, 250g masla. Všetko spolu vymiešame na hladkú plnku. Najlepšie čerstvé ovocie príp. broskyňový alebo jahodový kompót.

Postup prípravy:

 
Príprava korpusov: Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva (pri kakaovom korpuse i s kakaom) a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh. Pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 30-45 min. Po upečení korpusy necháme vychladnúť min. 2 hodiny. 
 
Korpusy prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Oba kakaové korpusy a jeden svetlý pokvapkáme šťavou z kompótu, poukladáme na ne broskyne pokrájané na tenké plátky a potrieme tvarohovou plnkou. Striedavo ich na seba poukladáme (tmavý, svetlý,...). Navrch dáme svetlý korpus. Povrch torty ako i bočné steny potrieme tvarohovou plnkou. Zvyšok krému dáme do cukrárskeho vrecúška a tortu vyzdobíme. Bočné steny torty posypeme mletými orieškami. 
Biomilka                                                                                                                                       
 
                                                                                                                                                                                                                                                                              

 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na objednávku
2,48 
-
+
Kypriaci prášok do pečiva Amylon 12g

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Na objednávku
0,32 
-
+