Letný šalát z opraženej špaldovej tarhone (cca 4 porcie)

Dĺžka čítania: 37 sec.
Letný šalát z opraženej špaldovej tarhone

Prísady:

400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, 2 cibuľky, 2 veľké papriky (napr. červená a žltá), rastlinný olej bio, mleté čierne korenie, morská soľ, 1 balenie mrazeného hrášku s kukuricou.

Postup prípravy:

Nakrájanú cibuľku opražíme na oleji do sklovita, pridáme tarhoňu, spolu osmažíme, kým tarhoňa získa zlato-hnedú farbu, zalejeme vriacou vodou tak, aby presahovala asi o 1 cm, osolíme a varíme pod pokrievkou (kým tekutina do cestoviny nevsiakne). Takto pripravenú tarhoňu necháme ochladnúť. Medzitým si nakrájame papriky na malé kocôčky, pridáme rozmrazenú hrášok a kukuricu. Zeleninu zmiešame s vychladnutou tarhoňou a dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať aj chladené.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+
BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g

BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g

BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK

Na sklade
1,60 
-
+