Lahodná quinoa s morčacími prsiami
Kombinácia farebných semienok quinoy so šampiňónmi a čerstvými rajčinami vykúzli lahodnú večeru pre vašich priateľov. Quinoa je po správnej príprave chuťovo neutrálna a je len na vás ako si ju dochutíte. Môžete sa inšpirovať týmto receptom.
Prísady: biomila quinoa trojfarebná 250g, morčacie prsia, šampiňóny, kúsok póru, rajčiny, cesnak, soľ, olivový olej, korenie na jedlá z jedného hrnca, čerstvé bylinky: napr. mäta
Postup prípravy: Mäso osolíme, potrieme olivovým olejom, ľubovoľným korením a necháme odstáť. Quinou premyjeme a namočíme aspoň na 15 min, potom ju varíme v mierne osolenej vode domäkka. Na panvicu dozlatista opražíme pór, pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme, po odstavení pridáme nakrájané rajčiny a nasekaný cesnak. Zmes zmiešame s uvarenou quinoou. Morčacie prsia udusíme domäkka a podávame. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Náš tip:
Môžeme podávať aj s ajvarom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Korenie na jedlá z jedného hrnca bio Sonnentor 50g
Jedlá z jedného hrnca sú neuveriteľne rozmanité. S tým správnym korením dodáte šmrnc dusenému mäsu aj zelenine. Chuť kurkumová, ce ...