Krehké jačmenné šátečky

Dĺžka čítania: 28 sec.

Prísady:

350g celozrnnej jačmennej múky bio, 100g tuku, 1 mäkký tvaroh, 1 prášok do pečiva bio, 30g droždia, mlieko, soľ, 1 vajce

Postup prípravy:

Pripravíme kvások z teplého mlieka (200ml), 1 lyžičky cukru a droždia, zamiešame a necháme 5 minút odpočinúť.
Spolu so zvyšnými surovinami vypracujeme vláčne cesto. Necháme 1/2 hodiny odpočinúť, vyvaľkáme a nakrájame na štvorce. Plníme marmeládou a tvarohom, preložíme na polovicu a okraje spojíme. Pečieme 15-20 minút.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Kypriaci prášok do pečiva Amylon 12g

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Na sklade
0,46 
-
+