Cuketové loďky so špaldovou tarhoňou
Prísady:
1 mladá cuketa, 100g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, 1 cibuľa, 1 paprika, 1 rajčiak (alebo hotové krájané lúpané rajčiny), 1 strúčik cesnaku, 50g šunky, 1 PL ľanu bio, pol hrste sušených dubákov (môžeme nahradiť hlivou), rastlinný olej bio, morská soľ, čierne mleté korenie, oregano, tvrdý syr.
Postup prípravy:
Cuketu umyjeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, vnútro vydlabeme polievkovou lyžicou. Vydlabané cuketové polovičky jemne povaríme (3 min.) v osolenej vode. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a opražíme ju na oleji. Po chvíli pridáme roztlačený cesnak a postupne pridávame huby, rajčiny, nakrájanú papriku, nakrájanú šunku, osolíme a podľa potreby zalejeme vývarom z cukety. Dochutíme mletým čiernym korením a oreganom. Dusíme. Keď je zmes takmer hotová, pridáme tarhoňu, podľa potreby dolejeme ešte vývar (asi 100 ml), zakryjeme a tarhoňu necháme dôjsť. Odstavíme. Do zmesi pridáme ľan. Cukety potrieme zvonka olejom a položíme na plech. Naplníme horúcou zmesou, povrch lodiek môžeme posypať syrom, dáme zapiecť pri 180 stupňoch asi na 15-20 minút.
Náš tip:
Loďky môžeme pekne dodekorovať s pomocou „plachiet“ s ryžového papiera, špajdle a olív.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Špaldová tarhoňa Bio 5 kg
BIO bezvaječné špaldové cestoviny sušené. Prajeme Vám veľa zdravia zo špaldy!

Oregano bio Sonnentor 18g
Jednodruhový bylinný ochucujúci prípravok v bio kvalite. Origanum vulgare spp. Hirtum. Oregano je korenie bez ktorého si pizzu nev ...

Rajčiny krájané bio BIOLINIE 400g
Sterilizovaná zelenina bio. Krájané lúpané rajčiny z talianskej bioprodukcie sú široko využiteľné v teplej ale aj studenej kuchyni ...

BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK