Biskupský špaldový chlebíček
Prísady:
400g BIOMILA celozrnnej špaldovej múky, 150g trstinového cukru bio, 4 vajcia, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, za hrsť vlašských orechov, za hrsť lieskových orechov, alebo mandlí, za hrsť bio sušených marhúľ, bio sušených hrozienok, za hrsť kandizovaného zázvoru alebo bio sušených banánových plátkov, prípadne gumových cukríkov, horká čokoláda, trošku mlieka.
Postup prípravy:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, kypriaci prášok a zamiešame aj všetky orechy a ovocie. Napokon opatrne primiešame sneh z bielkov. Polotekuté cesto nalejeme do formy na biskupský chlebíček – vopred vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Po upečení cesto vyklopíme z formy a po vychladnutí ho polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame na plátky a podávame ako dezert.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Banánové plátky bio PROBIO 150g
Sušené ovocie jednodruhové presladené v bio kvalite.
Gumoví medvedíci so zázvorom - Šťastie bio Sonnentor 100g
Želé cukrovinky. Gumoví medvedíci so zázvorom - Šťastie sú vhodní i pre vegánov. Na miesto želatíny je použitý citrusový pektín. Ž ...