Zapečené cestoviny v syrovo-bešamelovej omáčke
Prísady:
1 balenie BIOMILA špaldových celozrnných cestovín, 2 kusy morčacích prsíčok, 100g syra s modrou plesňou, 150 g tvrdého syra, olej bio, maslo, čerstvý kôpor, 3 lyžice BIOMILA špaldovej hladkej múky, morská soľ, mlieko cca 500 ml, feferónky, kečup bio, čierne olivy.
Postup prípravy:
Morčacie mäso pokrájame na malé kúsky, osmažíme na panvici, okoreníme a pridáme kôpor. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Pripravíme si bešamelovú omáčku. Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme mliekom do ktorého za stáleho miešania pridávame plesňový syr a tvrdý syr až do želaného zhustnutia. Mäsovú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami, bešamelom, olivami, feferónkami a trochou kečupu. Vložíme do zapekacej misy a posypeme so zvyšným nastrúhaným syrom s kúskami masla na povrchu a dáme zapiecť.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldové celozrnné penne BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK Vedeli ste, že tieto špi ...
Na sklade
1,69 €

BIOMILA Špaldové celozrnné špirály BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK Vedeli ste, že tieto špi ...
Na sklade
1,69 €