Zapekaná polenta so šunkou a syrom

Dĺžka čítania: 37 sec.

Prísady:

200g kukuričnej krupice bio, 3/4l vody, morská soľ, olivový olej bio, 300g šunky na kocky, 150g strúhaného syra, 40g masla. Rajčinová omáčka: 400g ošúpaných rajčín, provensálske korenie bio,1 lyžica BIOMILA slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku.

Postup prípravy:

Do vriacej osolenej vody vmiešame kukuričnú krupicu a na miernom ohni varíme 15-20 minút do zhustnutia. Do vymastenej zapekacej misky vložíme kašu, ktorú prekladáme kockami šunky a strúhaným syrom, Polejeme rajčinovou omáčkou (k nakrájaným rajčiakom pridáme cesnak, olej a provensálske korenie a túto zmes ľahko podusíme), posypeme syrom a zapečieme v rúre.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Provensalské korenie bio Sonnentor 20g

Provensalské korenie bio Sonnentor 20g

Klasické provensalské korenie je všestranne využiteľné. Výborne chutí k jahňaciemu, rybám, zelenine, slaným koláčom a mnohým iným ...

Na sklade
2,69 
-
+
Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+