Rajčinová polievka s tarhoňovou závarkou (4 porcie)

Dĺžka čítania: 33 sec.
Rajčinová polievka s tarhoňovou závarkou (4 porcie)

Prísady:

 

500 ml rajčinového pretlaku alebo pyré, 1 ks cibule, 2 ks rajčín, rastlinný olej bio, 100g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, morská soľ, bazalka bio, biele korenie, 1 lyžička škrobu- podľa potreby

Postup prípravy:

 

Nakrájanú cibuľku zľahka opražíme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané rajčiny, trocha osolíme a dusíme. Zalejeme rajčinovým pretlakom, pridáme vodu podľa potreby, osolíme, okoreníme a varíme. Môžeme zahustiť kukuričným škrobom. Asi 10 min pred dovarením pridáme špaldovú tarhoňu a tesne pred odstavením dochutíme nakrájanou čerstvou alebo sušenou bazalkou.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIO Kukuričný škrob Amylon 200g

Kukuričný škrob bio AMYLON 200g

Kukuričný škrob v bio kvalite vhodný na prípravu múčnikov a dezertov.

Na sklade
3,07 
-
+
Bazalka bio Sonnentor 15 g

Bazalka bio Sonnentor 15 g

Láska prechádza cez žalúdok, a preto nesmie táto klasika talianskej kuchyne chýbať v žiadnej polici s korením. Bazalka má špecific ...

Na sklade
2,60 
-
+
Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+
BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g

BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g

BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK

Na sklade
1,60 
-
+