Machové cupcakes s jahodovým krémom
Upečte si skvelé machové cupcakes so špenátom a potešte svoju rodinu a priateľov sviežim a očarujúcim dezertom!
Prísady na cesto: 200g čerstvého špenátu, 2 vajcia, 80g BIOMILA Trstinového cukru, 40 ml sezamového oleja, 50g kokosovej kyslej smotany, 160g BIOMILA Pšeničnej celozrnnej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, šťava a kôra z chemicky neošetreného citrónu
Postup prípravy: Špenát zblanšírujeme, vložíme do mixéra s citrónovou šťavou a rozmixujeme. Vajcia rozmiešame s cukrom do peny, pridáme olej, kokosovú smotanu a rozmixovaný špenát. Na záver primiešame kypriaci prášok rozmiešaný s múkou. Košíčky na cupcakes naplníme cestom do 2/3 a pečieme pri 180°C cca 10 minút.
Prísady na krém: 300ml mandľového nápoja (môže byť aj kokosové), 80g práškového trstinového cukru, 1 jahodový puding Amylon, 150g vegánskeho mascarpone, ovocie na ozdobu
Postup prípravy: Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme vo vodnom kúpeli. Vychladnutý puding rozmiešame s cukrom a mascarpone. Hotový krém dáme do vrecka s ozdobnou špičkou. Vychladnuté cupcakes zdobíme jahodovým krémom a ovocím.
Náš tip: Namiesto 2 vajíčok môžete použiť 40g vegánskej alternatívy vajec pre sladké pokrmy s 80 ml vody.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Mandľový nápoj s agávovým sirupom bio EcoMil 1L
Chutná rastlinná alternatíva mlieka. Neobsahuje lepok a laktózu. Sladené agávovým sirupom.
Puding jahodový bez lepku bio AMYLON 40g
Puding jahodový bez lepku/bezgluténový, s kúskami bio jahôd, v prášku.
Olej sezamový panenský bio NaturGreen 500ml
Sezamový olej panenský za studena lisovaný mechanickými postupmi. Je právom považovaný za najvhodnejší olej pre teplú kuchyňu, pre ...