výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu
košík 0
Celkom: 0,00 
Nakúpte ešte za 50,00 € a získajte dopravu zdarma
Pokračovať do košíka
Nákupný košík je prázdny.

Koláč s čerešňami

Dĺžka čítanie: 59 sec.
čerešňová bulbanina

Prísady:

150g masla, 3 vajcia, 150g trstinového cukru bio, 250g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1/4 balíčku prášku do pečiva bio, 1 dcl mlieka, ovocie podľa sezóny (čerešne, marhule, slivky, hrozno, jablká, hrušky, atď.).

Postup prípravy:

Najskôr si pripravíme ovocie (asi 0,5 kg) – umyjeme ho, prípadne zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky. Môžeme zmiešať so škoricovým cukrom.

V mise zmiešame maslo s trstinovým cukrom a vymiešame do peny. Pridáme žĺtky a zamiešame. Postupne pridávame múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva. Potom mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z vaječných bielkov. Vznikne vláčne polotuhé cesto, ktoré rozotrieme na stredne veľký plech (ktorý predtým potrieme tukom a vysypeme múkou, alebo prikryjeme papierom na pečenie. Na cesto rozložíme pripravené ovocie a 25 minút pečieme pri teplote cca 180 °C. Po upečení nakrájame na kúsky, môžeme ešte posypať trstinovým cukrom a podávame - najlepšie ku káve, či čaju.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na objednávku
2,48 
-
+
Kypriaci prášok do pečiva Amylon 12g

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Na objednávku
0,32 
-
+
BIO Škorica mletá Sonnentor 40g

Škorica mletá bio Sonnentor 40 g

Druh Cejlón -intenzívna.

Na objednávku
2,29 
-
+