Tekvicová bábovka s karobom
Ľahučká bábovka s prídavkom tekvicového pyré. To je jesenná pochúťka pre pohladenie chuťových pohárikov! Najprv si hokaido upečieme, pyré bude hotové už za 20 min.
Prísady: 500g tekvicového pyré z hokaida, 200g špaldovej celozrnnej múky, 200g pšeničnej polohrubej múky, 200g trstinového cukru, 150g trstinového cukru Demerara, 2 čl prášku do pečiva, 1 čl jedlej sódy, 3 čl mletej škorice Cejlon, 25g karobového prášku, 60 ml kokosového oleja, 250g kokosovej kyslej smotany, 2 vajcia.
Dyňové pyré: 1 ks väčšiu tekvicu hokaido si prekrojíme, očistíme a upečieme. Rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
Postup prípravy: Do 400g pyré pridáme vajcia, olej, smotanu, cukor, škoricu a dobre premiešame. Do zmesi pridáme všetky sypké suroviny okrem karobového prášku a opäť premiešame. 2/3 cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do zvyšku cesta pridáme 100g pyré z tekvice hokaido a karob. Vylejeme do formy a pečieme 50 – 60 minút na 160°C. Pred podávaním posypeme práškovým trstinovým cukrom. Dobrú chuť ;)
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...