Cookies s ovsenými vločkami
Prísady:
100g Biomila ovsených vločiek jemných, 100g masla, 2 menšie vajíčka, 2 čajové lyžičky bieleho jogurtu, 70g hladkej špaldovej múky, 40g mletých orechov, 35 g nastrúhanej bielej čokolády (môže byť aj tmavá, alebo sušené ovocie), 1 čajová lyžička vanilkového prášku, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 20g trstinovej melasy, 60g trstinového cukru.
Postup prípravy:
Na panvici rozpustíme 50g masla a jemné ovsené vločky krátko opražíme. Do vychladnutej zmesi pridáme zvyšné suroviny, dobre rozmiešame a lyžicou robíme na plech kôpky, ktoré roztlačíme na požadovaný tvar. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 min
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová múka hladká BIO 1kg
Ak neobľubujete celozrnnú múku, no chcete do svojho jedálnička zaradiť niečo nové, tak špaldová múka hladká je ten správny tip.

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.

BIOMILA Vločky ovsené jemné bio 500g
Ovsené vločky jemné sú vyrobené zo zrna ovsa nahého, v bio kvalite.