Chilli con carne (4 porcie)

Dĺžka čítania: 48 sec.

Prísady:

250g fazule červenej, zeleninový vývar bio, 2 cibule, 2 červené papriky, 300g sviečkovej (biftek), 150g čiernych olív, 100ml paradajkovej šťavy, 50g paprikového pretlaku, 1/4 čajovej lyžičky chilli korenia bio, soľ

Postup prípravy:

Fazuľu namočíme na noc do 3/4 l vody. Takto upravenú fazuľu varíme 45 minút v zeleninovom vývare. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, po chvíli pridáme papriku pokrájanú na rezance a ešte chvíľu opražíme. Pridáme sviečkovú a za stáleho miešania dusíme asi 5 minút. Podlejeme 1/4 l zeleninového vývaru a varíme 10 minút pod pokrievkou. Primiešame uvarenú fazuľu, olivy, paradajkovú šťavu, paprikový pretlak, chilli korenie a necháme variť ďalších 10 minút. Dochutíme soľou. Podávame s ryžou.

Náš tip:

Pre rýchlejšie uvarenie fazule si môžeme pomôcť tlakovým hrncom.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Chilli mleté bio Sonnentor 40g

Chilli mleté bio Sonnentor 40 g

Chilli mleté sa používa na prípravu pikantných pokrmov.

Na sklade
3,02 
-
+
Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+
Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g

Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g

Zeleninový bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok

Na sklade
2,28 
-
+