facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Zeleninový vývar so špaldovými guľôčkami

Zeleninový vývar so špaldovými guľôčkami

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná krupica
Kypriaci prášok do pečiva bio
Zeleninový bujón

Prísady

3 mrkvy

2 petržleny

1 menší pór

1 kaleráb

Slnečnicový olej bio

BIOMILA Špaldová celozrnná krupica

2 kocky zeleninového bujónu

1 vajce

Kypriaci prášok do pečiva bio

Soľ

Postup prípravy

Do vriacej osolenej vody vložíme očistenú a nakrájanú zeleninu. Pridáme bujón, olej a udržujeme pomalý var. Keď je zelenina naskus uvarená, pripravíme si závarku zo špaldovej krupice. Do rozľahaného vajíčka primiešavame postupne špaldovú celozrnnú krupicu. Osolíme, pridáme na špičku noža kypriaceho prášku a dobre rozmiešame do hustej konzistencie. Zo zmesi tvarujeme guľôčky, pomáhame si namáčaním prstov do misky s vodou. Do vriaceho zeleninového vývaru vložíme špaldové guľôčky a ešte dobre prevaríme. 

Autorka a foto: Ing. Jana Halabrínová ©

 

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK