facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Vianočná špaldová štóla

Vianočná špaldová štóla

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná múka hladká
Vanilkový cukor
Perníkové korenie bio
Cukor trstinový
Sušené banánové plátky
Hrozienka sušené

 

Prísady

350g BIOMILA celozrnnej špaldovej hladkej múky

60g trstinového cukru bio

50g masla

1 vanilkový cukor bio

2 PL medu bio, 2 PL rumu

perníkové korenie bio

štipku soli

maslo na potretie
Kvások:

130g  BIOMILA celozrnnej špaldovej hladkej múky

cca 200 ml vlažného mlieka

1 PL trstinového cukru bio

25g droždia

Sušené ovocie:

marhule, hrozienka, banánové plátky

Postup prípravy

Z múky, cukru, droždia a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Necháme ho v teple aspoň 40 min.

V mise rozmiešame maslo, cukor, rum, pridáme ostatné ingrediencie, sušené ovocie a hotový kvások. Necháme cca 40 minút kysnúť. Potom cesto ešte raz prepracujeme a necháme 10 minút odpočívať. Na pomúčenej doske cesto rozváľame na hrubo, pričom okraje necháme hrubšie. Cesto preložíme, slabší okraj k hrubšiemu. Štolu preložíme na vymastený plech, potrieme roztopeným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení znovu potrieme maslom, môžeme posypať kokosovou múčkou alebo mandľovými lístkami.

Toto pečivo by malo vydržať dlhšiu dobu, a preto je zvlášť vhodná špaldová celozrnná múka bio.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK