facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Taliansky šalát

Taliansky šalát

 

Potrebujete:

Biomila špaldové celozrnné špirály

Olivový olej 

Cesnak sušený 

Biomila trojfarebné špaldové špirály

 

Prísady

300g BIOMILA celozrnné cestoviny - napr. špirály (pre 2 osoby)

250g tvrdého syra

200g olív (bez kôstok)

5 väčších paradajok

olivový olej bio

soľ

oregano

2 strúčiky cesnaku.

Postup prípravy

Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu a po uvarení zlejeme. Necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si oblanšírujeme paradajky: vložíme ich do misky a zalejeme vriacou vodou na 2-3 minúty, zlejeme, necháme ochladnúť a olúpeme z nich šupku. Paradajky a olivy (vykôstkujeme) potom nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšej misy. Tvrdý syr nakrájame tiež na menšie kocky a vložíme do tej istej misy. Do tejto zmesi vysypeme mierne ochladnuté cestoviny a premiešame. Prelejeme jemne olivovým olejom a dochutíme pretlačeným cesnakom, oreganom a podľa potreby osolíme. Podávame ihneď, ale výborný je aj na druhý deň.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK