facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Syrové slimáky s bazalkovým pestom

Syrové slimáky s bazalkovým pestom

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná múka hladká 

Biomila celozrnná pšeničná múka hladká 

Biomila špaldové otruby 

 

Prísady

300 g celozrnnej špaldovej múky hladkej Biomila

200 g celozrnnej pšeničnej múky hladkej Biomila

2 PL špaldových otrúb Biomila

250 g masla

kvások z 1 dl mlieka 20 g kvasníc a 1 kocky cukru

2 lyžičky morskej soli

100 g plesňového syra Niva

bazalkové pesto

1 vajce na potretie

Postup prípravy

Múku preosejeme do misy, pridáme k nej nakrájané maslo, soľ, na jemno nastúhaný syr a kvások. Zamiesime cesto a necháme ho 1 hodinu nakysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 malých bochníčkov. Z každého vyvaľkáme kruh hrúbky 3 mm. Jemne ho potrieme bazalkovým pestom a radielkom nakrájame na 16 rovnakých dielov. Každý diel zvinieme od kraja smerom ku stredu. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a posypeme troškou strúhaného syra. Upečieme v rúre na 200 stupňoch asi 17 minút do zlatista.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK