facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Sušienky s parmezánom a orechami

Sušienky s parmezánom a orechami

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná múka hladká

Lieskové orechy jadrá 4kg 

Prísady

Na cca 30 kusov:

100g múky celozrnnej špaldovej Biomila

80g masla

100g strúhaného parmezánu

štipka soli

40g lieskových orechov mletých

30g lieskových orechov nasekaných (lieskovce možno nahradiť aj vlašškými orechami).

Postup prípravy

Zmiešame mleté orechy, parmezán, múku a soľ. Pridáme maslo nakrájané na menšie kúsky a vypracujeme pevné a homogénne cesto. Na miesenie je lepšie použiť kuchynský robot, aby sa maslo pod teplom rúk netopilo a cesto nebolo príliš mäkké. Cesto vytvarujeme do tvaru valčeka a obalíme ho v nasekaných lieskových orechoch. Odložíme na 2 hod. do chladničky alebo na 30 min. do mrazničky.
Po uplynutí potrebnej doby v chlade valček krájame na kolieska hrubé asi 1cm a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160°C asi 10min. alebo pokým nezískajú zlatú farbu.

Text a foto: © Dana Kulifajová – Dora´s Art

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK