Slnečnicový olej
Biomila špaldová celozrnná múka hladká
Ryžový krém na varenie a pečenie
Biomila špaldové celozrnné minigrissiny
1kg očistenej zelenej špargle
1 malá cibuľka
1 mrkva
Slnečnicový olej
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká
ryžový krém na varenie bio
zázvor mletý bio
bobkový list bio
soľ
Na oleji speníme cibuľku, osolíme, zaprášime múkou a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme vodou a vložíme ošúpanú pokrájanú špargľu a 1 ks bobkového listu. Keď je špargľa uvarená, vyberieme bobkový list a rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme soľou, zázvorom a zjemníme ryžovým krémom (alebo inou náhradou smotany). Podávame s restovanou mrkvou a pokvapkáme olejom lisovaným za studena.
Tip: dozdobte si polievku v tanieri špaldovými celozrnnými minigrissinami.
Autorka: Ing. Jana Halabrínová ©