facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Špaldový koláč s ovocím

Špaldový koláč s ovocím

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná múka hladká 

Trstinový cukor 

Vanilka struk bio 

Kypriaci prášok do pečiva 

Škorica mletá 

 

Prísady

300 g jabĺk - očistených, bez jadrincov a pokrájaných na kúsky (alebo hrušek, sliviek, hrozna, ríbezlí, či iného ovocia)

400 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej

200 g trstinového cukru

200 g rastlinného tuku na pečenie, alebo masla

2 - 3 vajcia

vanilka

škorica mletá

kypriaci prášok do pečiva

Postup prípravy

Rastlinný tuk, či maslo nakrájané na kúsky vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtky (bielky oddelíme do nádoby) a postupne pridávame múku (zmiešanú s 1/2 vrecka kypriaceho prášku) tak, aby konzistencia cesta zostala vláčna a polotuhá. Pridáme vanilku z polovice vanilkového struku (struk narežeme po dĺžke na polovicu a znútra vyškrabneme semienka vanilky, ktoré použijeme), alebo vanilkový prášok na špičku noža. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a opatrne zamiešame. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme prikryli papierom na pečenie. Na cesto rozsypeme kúsky jabĺk a posypeme mletou škoricou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút, kým koláč získa zlato-hnedú farbu. Podávame ku káve, či čaju. Vhodný je aj na raňajky.

Cesto môžeme obohatiť tým, že doňho pri miešaní pridáme nasekané orechy (vlašské, mandle) a sušené ovocie (marhule, hrozienka).

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK