facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Špaldové perníčky plnené

Špaldové perníčky plnené

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná múka hladká 

Agátový prehrievajúci med so zázovorom 

Trstinový cukor 

Perníkové korenie 

Kypriaci prášok do perníka 

Slivkový lekvár sladený 

 

Prísady

500g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky

200g medu bio

160g trstinového cukru bio

1 perníkové korenie bio, alebo 1 káv. lyžička kypriaceho prášku bio

90g masla

2 vajcia

domáci slivkový lekvár

alebo iný ovocný džem (napr. ríbezľový, malinový)

Postup prípravy

V kastróliku roztopíme med s cukrom a perníkovým korením (zmes nemusí byť teplá, iba tekutá). V miske zmiešame ostatné ingrediencie: múku, maslo, kypriaci prášok a celé vajcia. Do misy pridáme roztopenú zmes medu s cukrom a dobre spolu premiešame. Vznikne mäkké vláčne cesto. Pomúčime ho, prikryjeme a necháme aspoň 24 hodín odpočívať v chlade. Potom cesto postupne po častiach vyvaľkáme na asi 3 mm hrubé pláty, z ktorých vykrajujeme ľubovoľné tvary (napr. kolieska, srdiečka, kvietky apod.). Tie ukladáme na plech prikrytý papierom na pečenie. Pozor – vykrojte vždy párny počet toho istého tvaru, aby ste ich mohli spojiť! Na každé koliesko dáme kúsok (kávová lyžička) plnky – najlepšie marmelády a prikryjeme ho druhým kolieskom. To potrieme rozšľahaným vaječným žĺtkom. Na vrch môžeme položiť ešte kúsok orecha. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C kým sa perníčky nenafúknu, spoja sa vrstvy a získajú zlatohnedú farbu.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK