facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Šalát z cíceru a polníčka

Šalát z cíceru a polníčka

 

Potrebujete:

Cícer

Olivový olej extra panenský bio 

 

Prísady

1 hrnček uvareného scedeného cíceru bio

2 hrste čerstvého poľníčka

2 lyžice olivového oleja

1 lyžica umeoctu

1 lyžica nasekaných pistácií

čerstvé bylinky

Postup prípravy

Cícer si vopred namočíme aspoň na 12 hodín, vodu zlejeme. Dáme do nádoby, zalejeme vodou a počas varenia odoberáme penu z povrchu. Vodu osolíme až na záver. Cícer je uvarený, keď sa dá zrnko rozpučiť medzi prstami. Uvarený, vychladený cícer scedíme, pridáme listy čerstvého poľníčka. Olivový olej zmiešame s umeoctom. Pistácie nasekáme, vsypeme do šalátu. Šalát dochutíme zmesou oleja a umeoctu, prípadne čerstvými bylinkami.

Autorka: Iveta Papcúnová © - www.stastnyden.sk

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK