facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Ražné cestoviny s grilovanou zeleninou

Ražné cestoviny s grilovanou zeleninou

 

Potrebujete:

Biomila ražné celozrnné špirály
Zmes kvetov a korenia
Morská soľ jemná

Prísady

1 hokkaido tekvica

4 stredne veľké cvikly

1 pór

3 mrkvy

1 strapec drobných rajčiniek

1 viazanička mladej cibuľky

4 lyžice olivového oleja

morská soľ

bylinkové korenie

1 balíček (300g) Biomila celozrnných ražných cestovín – špirály

Postup prípravy

Hokkaido tekvicu rozrežeme po šírke na dve polovice a jednu z nich (hornú) pokrájame na kolieska hrubé 2,5 cm. Ostatnú zeleninu nakrájame po vláknach na plátky, rajčiny necháme celé. Všetko osolíme morskou soľou, bylinkovým korením, uložíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom. V rozohriatej rúre na 200 stupňov upečieme asi 10 minút do chrumkava. Ak máme možnosť, môžeme zeleninu ugrilovať na grile.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode do mäkka, podľa návodu. Scedíme, pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nelepili. Na tanier uložíme upečenú hokkaido tekvicu a do jej stredu vložíme cestoviny s grilovanou zeleninou. Vychutnáme si prirodzenú chuť zeleniny a jemného bylinkového korenia.

Recept je z knihy Skvelé recepty pre telo aj dušu,
Autorka: © Iveta Papcunová, www.stastnyden.sk 
Foto: © Linda Kisková Bohušová

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK