facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Rajčinová polievka so závarkou z tarhone

Rajčinová polievka so závarkou z tarhone

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná cetovina - tarhoňa 

Olivový olej 

Bazalka sušená 

Rajčiny krájané 

Kukuričný škrob 

 

Prísady

500 ml rajčinového pretlaku alebo pyré

1 ks cibule

2 ks rajčín, alebo lúpané rajčiny v konzerve

rastlinný olej bio

100g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone

morská soľ

bazalka bio

biele korenie

1 lyžička škrobu- podľa potreby

Postup prípravy

Nakrájanú cibuľku zľahka opražíme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané rajčiny, trocha osolíme a dusíme. Zalejeme rajčinovým pretlakom, pridáme vodu podľa potreby, osolíme, okoreníme a varíme. Môžeme zahustiť kukuričným škrobom. Asi 10 min pred dovarením pridáme špaldovú tarhoňu a tesne pred odstavením dochutíme nakrájanou čerstvou alebo sušenou bazalkou.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK