facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Pšeno so zeleninou

Pšeno so zeleninou

 

Potrebujete:

Pšeno
Slnečnicové semená
Olivový olej extra panenský
Vínny ocot kvasný

Prísady

250g pšena

štvrť hlávky karfiolu

štvrť tekvičky hokkaido

polovicu väčšej cukety

1 mrkvu

za dve hrste slnečnicových semiačok

olivový olej extra panenský podľa potreby

1PL balzamikového alebo vínneho octu

štipka himalájskej soli,

1 ks feferónky (podľa chuti)

 

Pre toho, kto nechce vegetariánsku verziu:

+ 2 vajíčka a 100g balkánskeho syra.

Postup prípravy

Zeleninu umyjeme a ugrilujeme. Karfiol nakrájame na ploché kúsky, Hokkaido na polmesiačiky, cuketu na kolieska, mrkvu pozdĺžne na 4 časti. Postupne rozkladáme na grilovaciu panvicu potretú olejom a grilujeme do zlatista.

Slnečnicové semiačka necháme trochu opiecť v suchej panvici na miernom plameni.

Pšeno prepláchneme a uvaríme v osolenej vode (podľa návodu) 10-25 minút. Kto má chuť, môže si pšeno ešte potom opražit na cibuľke a oleji. Pšenko zmiešame so slnečnicovými semiačkami, dochutíme olivovým olejom, prípadne soľou, pridáme grilovanú zeleninu a pokvapkáme octom. Ozdobíme feferónkou.

Prípadne si pridajte aj na štvrťky nakrájané vajíčko a na kocky nakrájaný syr.

Autorka: © Dana Kulifajová – Dora´s Art

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK