facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Pohánkový tabbouleh

Pohánkový tabbouleh

 

Potrebujete:

Pohánka lúpaná krúpy
Olivový olej extra panenský
Čierne korenie mleté
Morská soľ jemná

 

 

 

Prísady

1 šálka pohánka lúpaná krúpy

1,5 šálky vody

hrsť čerstvej nasekanej vňate kučeravého petržlenu

hrsť čerstvej nasekanej mäty

3 veľké rajčiny

1 šalátová uhorka

1 malá mrkva

2 cibule

2-3 strúčiky cesnaku

šťava z jedného citrónu

2 PL extra panenského olivového oleja

čierne korenie mleté

1 kL morskej soli

Postup prípravy

Pohánku prepláchnite v studenej vode a varte 2-3 minúty v osolenej vode. Potom nechajte ešte asi 30 minút "dôjsť" v teple ("pod perinou"). Následne nechajte vychladnúť. Pripravte si dressing z citrónovej šťavy, oleja, roztlačeného cesnaku, soli a čierneho korenia. Zeleninu umyje a nakrájajte na kocôčky. Vo väčšej mise zmiešajte pohánkové krúpy, zeleninové kúsky a dresing. Riadne premiešajte. Prípadne dochuťte ešte soľou a čiernym mletým korením. Pred podávaním pridajte zelenú petržlenovú a mätovú vňať a nechajte ešte 30 minút odležať a chladnúť.

Tento pokrm je vhodný aj ako samostatné jedlo, alebo ako príloha ku grilovanému mäsu. Výborný je aj s arabským pita chlebom, alebo s cícerovým hummusom.

Autor: ProBio o.s. Staré Město

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK