facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Pohánkou plnená paprika so špaldovou knedľou

Pohánkou plnená paprika so špaldovou knedľou

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná múka hladká
Rajčiny krájané
Pohánka lúpaná krúpy
Korenie
Slnečnicový olej bio
Cesnak sušený

 

Prísady

Omáčka:

4ks stredne veľkých paprík

1 cibuľa

1 balenie (400g) sterilizovaných krájaných rajčín bio

400 ml rajčinového pretlaku

slnečnicový olej bio

soľ

Plnka:

pohánkové krúpy bio

majorán bio

sušený cesnak bio

čierne korenie mleté bio

rasca mletá bio

výdatné korenie bio

čerstvý cesnak

1 vajce

soľ

Parená knedľa:

400g BIOMILA Špladovej celozrnej hladkej múky

10g droždia

2 dcl mlieka

1 vajce

voda

soľ

olej

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme plnku: uvarené pohánkové krúpy ochutíme koreninami, pridáme vajce a olej a dobre premiešame do lepivej konzistencie. Touto zmesou naplníme očistené papriky.
Potom si pripravíme omáčku: na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané sterilizované rajčiny, ochutíme korením a dusíme. Neskôr pridáme paradajkový pretlak a privedieme do varu. Omáčku dochutíme a na 15-20 minút do nej vložíme naplnené papriky, necháme zakryté povariť - jemne bublať.

Knedľa: Do preosiatej múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, vajce, soľ, olej a podľa potreby vlažnú vodu. Vypracujeme vláčne cesto a necháme v teple kysnúť, kým sa objem cesta nezdvojnásobí. Z cesta tvarujeme knedle, ktoré ešte chvíľku nechávame podkysnúť a potom paríme 20 minút.

Plnené papriky podávame v omáčke s knedľou ešte za tepla.

Autorka: Ing. Jana Halabrínová

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK