facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Pečený zemiak s bylinkovým korením

Pečený zemiak s bylinkovým korením

 

Potrebujete:

Zmes bylinkového korenia
Zmes kvetov a korenia

 

Prísady

Zemiaky bio

maslo bio

bylinková soľ

bylinkové korenie bio

čerstvá petržlenová vňať

Postup prípravy

Dobre umyté (najlepšie mladé) zemiaky vložíme do vyhriatej rúry (160°C) na hodinku. Pri servírovaní osolíme a posypeme bylinkovým korením a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s maslom a acidofilným mliekom.

Tip: ak máte v záhrade, či v lese dostatok čerstvých byliniek (rozmarín, bazalka, saturejka, šalvia, medvedí cesnak, tymián...), urobte si vlastnú zmes čerstvého korenia. Ak si k zemiaku dáte iba mlieko, máte diétne jedlo.

Tip 2: ak vám zvýši maslo aj korenie, pripravte si bylinkové maslo - vymiešajte spolu do peny, vtlačte do formy a dajte schladiť. Bylinkové maslo je vynikajúce natreté na pečive, alebo sa dá využiť pri príprave pečeného mäsa.

 

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK