Zmes bylinkového korenia
Zmes kvetov a korenia
Zemiaky bio
maslo bio
bylinková soľ
bylinkové korenie bio
čerstvá petržlenová vňať
Dobre umyté (najlepšie mladé) zemiaky vložíme do vyhriatej rúry (160°C) na hodinku. Pri servírovaní osolíme a posypeme bylinkovým korením a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s maslom a acidofilným mliekom.
Tip: ak máte v záhrade, či v lese dostatok čerstvých byliniek (rozmarín, bazalka, saturejka, šalvia, medvedí cesnak, tymián...), urobte si vlastnú zmes čerstvého korenia. Ak si k zemiaku dáte iba mlieko, máte diétne jedlo.
Tip 2: ak vám zvýši maslo aj korenie, pripravte si bylinkové maslo - vymiešajte spolu do peny, vtlačte do formy a dajte schladiť. Bylinkové maslo je vynikajúce natreté na pečive, alebo sa dá využiť pri príprave pečeného mäsa.