facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Pečené hrušky s gaštanovým pyré

Pečené hrušky s gaštanovým pyré

 

Potrebujete:

Trstinová melasa nesírená bio 
Škorica mletá
Badián

Prísady

2 dozreté hrušky

1 kocka gaštanového pyré

1 citrón

trstinová melasa nesírená

mletá škorica bio

1 hviezdička badiánu bio

hrubé kokosové lupienky

lístok čerstvej mäty

 

Postup prípravy

Umyté hrušky prerežeme po dĺžke na polovice, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme nastrúhanou kôrou z umytého citróna, škoricou a podrveným badiánom. Dáme upiecť do rúry na 30 minút pri teplote 200 stupňov. Gaštanové pyré nastrúhame na jemnom strúhadle. Na tanier nakreslíme melasou mriežku, posypeme ju hrubými kokosovými lupienkami a položíme obe polovice upečených hrušiek. Do jamiek vložíme nastrúhané gaštanové pyré. Ozdobíme lístkom čerstvej mäty a podávame.

Autorka receptu © Ľubica Balážová - z knihy Skvelé recepty pre telo aj dušu.

Foto: Marek Papcun, Iveta Papcúnová - Šťastný deň

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK