facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Orechové "nemedovníky"

Orechové "nemedovníky"

 

Potrebujete:

Biomila ražná celozrnná múka
Agávový sirup
Kypriaci prášok do perníka
Korenie

 

Prísady

0,5 kg ražnej, alebo špaldovej celozrnnej múky

0,5 kg orechov (vlašských, lieskových, mandlí)

4 PL obilného sladu (špaldového, jačmenného, ryžového)

2 – 4 PL ďatlového sirupu alebo agáve sirupu

štipka soli alebo pár kvapiek umeoctu špeciál

60 – 100 g kokosového oleja

2 PL korenia piatich vôní alebo perníkového korenia

1 KL prášku do pečiva bez fosfátov alebo sódy bikarbóny

voda podľa potreby

Postup prípravy

Múku zmiešame s mletými orechami, práškou do pečiva a korením. Pridáme slad, sirup, roztopený kokosový olej a podľa potreby vodu, aby sa hmota zlepila a vytvoríme hustejšie cesto. Necháme ho v chlade odstáť niekoľko hodín, ešte lepšie dní. Z cesta buď vykrajujeme rôzne tvary, alebo vytvoríme guľky, ktoré kladieme na plech a do každej vtlačíme polovičku vlašského orecha, (lieskového orecha, mandľu). Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C podľa hrúbky 7 – 12 minút.

Tip autorky:

Ak z nich chceme vytvoriť plnené koláčiky, po vychladnutí zlepíme dva kusy kvalitným medom, alebo hmotou z medu a sezamovej pasty Tahini. Tieto koláčiky sú vhodnou desiatou do školy. Vzhľadom na použité suroviny je možné pripraviť ich do zásoby na celý týždeň.

Recept je z kuchárskej knihy „Skvelé recepty pre telo aj dušu“
Autor: © Iveta Papcunová, www.stastnyden.sk 
Foto: © Linda Kisková Bohušová

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK